Voor de klas in Amsterdam

Amsterdam is een aantrekkelijke stad voor jonge gezinnen. De stad groeit snel en goed onderwijs is daarbij essentieel. Helaas dreigt de komende jaren een groot tekort aan leraren in onze stad. Op sommige scholen is dit al het geval. Zowel het basisonderwijs, als het voortgezet onderwijs is hard op zoek naar nieuwe leraren.

We hebben je dus hard nodig. En Amsterdam heeft je ook veel te bieden. Van een opleiding met baangarantie, speciale mogelijkheden voor zij-instromers tot verbreding van loopbaanperspectieven en extra begeleiding van startende leraren.

Met meer dan 300 scholen op alle niveaus, kies je gemakkelijk de school die past bij jouw talent en visie op onderwijs. Ook biedt leraar worden meer flexibiliteit dan je denkt. Het werk voor de klas wordt steeds vaker gecombineerd met andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een onderzoeksfunctie.

Wil jij werken in een uitdagende omgeving, waarin je leerlingen begeleidt en motiveert, waarin je met alle 180 nationaliteiten van Amsterdam werkt, waarin geen dag hetzelfde is en waarin je volop kansen krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen? Kijk dan op deze site om te ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn.

campagne_2

Persoonlijk advies nodig?

Onze helpdesk kan je helpen omtrent jouw specifieke situatie.

Neem contact met ons op

Urban Education
Lesgeven in Amsterdam betekent ‘urban education’. De leerlingenpopulatie is zeer divers qua achtergrond, qua ontwikkeling, qua behoeften. Als leerkracht kun je hierin echt iets toevoegen en een band met kinderen opbouwen. Lesgeven in Amsterdam haalt het beste in je naar boven en je leert continu.

Eigen baas met je hele team
In je klas heb je veel vrijheid in de manier waarop je dingen doet. Maar je staat er niet alleen voor. Je bent onderdeel van een team. Je werkt nauw samen met collega’s (soms ook van andere scholen) en je blijft jezelf ontwikkelen. In Amsterdam kun je bovendien gebruik maken van de Amsterdamse lerarenbeurs voor een extra cursus of opleiding naar keuze.

Actieve community voor leraren
Amsterdam heeft een actieve en betrokken lerarencommunity ‘De Amsterdamse klas’, waarin Amsterdamse leraren onderling ervaringen en kennis uitwisselen en veel activiteiten en bijeenkomsten organiseren. Zo blijft het Amsterdamse onderwijs volop in beweging.

Innovatie van het onderwijs.

Het Amsterdamse onderwijs innoveert volop met unieke onderwijsconcepten en nieuwe vakken. Onderwijs op maat, nieuwe lesvormen en methodes.Als leraar zie je zelf het beste wat je leerlingen nodig hebben en geef je dit vaak zelf vorm. In Amsterdam is hier met de leraren- en scholenbeurzen ook extra geld voor beschikbaar.

Internationalisering

Amsterdam is een internationale stad en dat biedt de Amsterdamse leraar veel extra’s. Wat dacht je van meertalig lesgeven of lessen in wereldburgerschap, uitwisselingen en studiereizen. Leuk en leerzaam voor de leerlingen en de leraren.