Voor de klas in Amsterdam

Amsterdam is aantrekkelijk voor jonge gezinnen en groeit snel. Maar helaas is er ook een toenemend lerarentekort. Zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs is hard op zoek naar nieuwe leraren. We hebben je dus hard nodig.

Amsterdam heeft leraren veel te bieden. Allereerst natuurlijk een baan in een uitdagende omgeving, waarin je leerlingen begeleidt en motiveert, waarin geen dag hetzelfde is en waarin je zowel eigen baas bent als onderdeel van een team. Als je wilt kun je die baan ook combineren met andere activiteiten, zoals een onderzoeksfunctie. Maar er zijn nog veel meer voordelen van werken als leraar in Amsterdam.

Wil je meer betekenen voor kinderen in Amsterdam? Bekijk dan het filmpje.

liever-voor-de-klas-1

Persoonlijk advies nodig?

Onze helpdesk kan je helpen met vragen over jouw specifieke situatie.

Neem contact met ons op

Zij-instromer Angelique: ‘Ik wil kinderen het plezier in het leren teruggeven’

Zij-instromer Angelique vertelt waarom zij de keuze heeft gemaakt om als zij-instromer de overstap te maken van de thuiszorg naar het speciaal basisonderwijs.

Urban Education

Met meer dan 300 scholen op alle niveaus, kies je in Amsterdam gemakkelijk de school die past bij jouw talent en visie op onderwijs. De leerlingenpopulatie is zeer divers qua achtergrond, ontwikkeling en behoeften. Als leerkracht kun je echt iets toevoegen. Lesgeven in Amsterdam haalt het beste in je naar boven en je leert continu.

Opleiding en ontwikkeling

Amsterdam heeft veel aantrekkelijke ontwikkelingsmogelijkheden voor leraren. Denk aan een opleiding met baangarantie, speciale mogelijkheden voor zij-instromers, verbreding van loopbaanperspectieven en extra begeleiding van startende leraren. In Amsterdam kun je bovendien gebruik maken van de Amsterdamse lerarenbeurs voor een extra cursus of opleiding naar keuze.

Actieve community voor leraren

Amsterdam heeft een actieve en betrokken lerarencommunity: ‘De Amsterdamse klas’. De community organiseert activiteiten en bijeenkomsten en je kunt er ervaringen en kennis uitwisselen. Zo blijf je in beweging.

Innovatie van het onderwijs

In Amsterdam innoveren we volop met unieke onderwijsconcepten en nieuwe vakken. Onderwijs op maat, nieuwe lesvormen en methodes. Als leraar kun je hier zelf aan bijdragen. Door de leraren- en scholenbeurzen in Amsterdam is hier ook extra geld voor beschikbaar.

Internationalisering

Amsterdam is een internationale stad en dat biedt de Amsterdamse leraar veel extra’s. Wat dacht je van meertalig lesgeven of lessen in wereldburgerschap, uitwisselingen en studiereizen. Leuk en leerzaam voor zowel leerlingen als leraren.