Hogeschool iPabo

In Amsterdam kan je kiezen voor twee verschillende pabo-opleidingen. Die aan de HvA of aan de iPabo. Er zijn kleine inhoudelijke verschillen, maar via beide instituten haal je binnen enkele jaren je bevoegdheid. Klaar om voor de klas te staan?

Hogeschool iPabo is een kleine hogeschool waar de nadruk ligt op direct contact met medestudenten en docenten, persoonlijke aandacht en een gezamenlijke passie: het helpen leren, vormen en groeien van jonge kinderen. Er is een locatie in Alkmaar en een in Amsterdam. De iPabo biedt een voltijd-, deeltijd- en verkorte deeltijdopleiding aan. Ook heb je de mogelijkheid om de Universitaire Pabo te doen. Met die laatste opleiding ontvang je 2 diploma’s: de hbo bachelor Leraar Basisonderwijs (Bachelor of Education) en de wo bachelor Pedagogische Wetenschappen (Bachelor of Science).

Bij de iPabo kun je je naast het basisprogramma specialiseren in verschillende richtingen: openbaar, katholiek, protestants, islamitisch of religieuze diversiteit. Hoe verder in de opleiding, hoe meer keuzemogelijkheden je krijgt. Hierbij wordt niet alleen gekeken binnen het basisonderwijs, maar ook erbuiten. Dit gebeurt door stages bij het speciaal basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, in het buitenland of helemaal buiten het onderwijs.

Er wordt veel in groepen gewerkt en elke groep heeft zijn eigen begeleider. De docenten die lesgeven op de iPabo hebben ook zelf lesgegeven of geven les. De iPabo werkt samen met 25 schoolbesturen in Noord-Holland. Van openbare scholen, maar ook scholen met een andere achtergrond. In samenwerking met deze scholen leiden ze mentoren en schoolopleiders op. Zo krijg je ook tijdens je stage de beste begeleiding.

Wil je meer weten over de pabo-opleiding aan de iPabo? Ontdek wat er allemaal mogelijk is.
docent_scholier_lachend